Logo

Veelgestelde Vragen Kies een onderwerp

  Algemeen

Wie is Bsure?

BSure streeft ernaar snel en efficiënt goede, scherp geprijsde verzekeringsproducten te leveren. Bsure is ontwikkeld door Maduro & Curiel’s Insurance Services N.V. (MCIS), dochter van Maduro & Curiel’s Bank N.V. (MCB) met meer dan 90 jaar ervaring in de verzekeringsmarkt.

BSure biedt haar verzekeringsproducten online en via haar vestingen aan.

Waar zijn de verzekeringsproducten verkrijgbaar?

U kunt onze verzekeringen op verschillende manieren afsluiten.

Website:

Op www.BSureCuracao.com kunt u uw premie berekenen en direct een aanvraagformulier invullen. Een van onze medewerkers belt u dan zo snel mogelijk terug om de details te bespreken en uw verzekering voor u in orde te maken.

Filialen:

Onze medewerkers Sales & Service staan klaar om u van dienst te zijn in al onze filialen:

 • Brievengat Branch
 • Mangusa Hypermarket
 • Emmastad Branch
 • Freezone Branch
 • Hato Branch
 • Lio Capriles Banking Center (Rooi Catootje)
 • Montaña Branch
 • Otrobanda Branch
 • Otrobanda (Colon Branch)
 • Rio Canario Branch
 • Saliña Branch
 • Sta. Maria Branch
 • World Trade Center Branch
 • Maduro & Curiel’s Insurance Services (Rooi Catootje)
 • Premium Banking department (Rooi Catootje)

Telefoon:

Bel ons op [+5999 466 0101]. Een van onze medewerkers berekent samen met u uw premie en sluit desgewenst de verzekering voor u af.

Hypotheek/autolening:

Wanneer u bij MCIS Personal Loans & Mortgages een hypotheek of autolening afsluit, kunt u direct naar onze verzekeringen vragen.

  Dienstverlening

Wat verwacht BSure van haar klanten?

We proberen u zo goed mogelijk te helpen en altijd voor u klaar te staan. Daar hebben we uw medewerking voor nodig. We vertrouwen erop dat u:

 • De juiste gegevens aan ons verstrekt. Dit is ook in uw eigen belang. Mocht achteraf blijken dat u onjuiste of onvolledige informatie hebt verstrekt, dan kunnen wij besluiten uw schade niet (geheel) te vergoeden.
 • Wijzigingen in uw persoonlijke situatie zo snel mogelijk aan ons doorgeeft, zoals bijvoorbeeld een adreswijziging. Zo kan BSure u tijdig  informeren over de afhandeling van schades of poliswijzigingen. 
 • Ons een correct e-mailadres verstrekt zodat wij u op de hoogte kunnen houden van belangrijke zaken rondom uw verzekering.
 • De gegevens in door u ontvangen stukken controleert en eventuele onjuistheden en/of onvolledigheden zo snel mogelijk aan ons doorgeeft.

 

Welke dienstverlening biedt Bsure aan?

Via onze website kunt u auto-, woonhuis-, inboedel-, -uitvaart en reisverzekeringen aanvragen. Op basis van uw antwoorden op een aantal vragen berekenen wij direct de premie. Op de productpagina's leest u in detail wat u van onze verzekeringen kunt verwachten.

 

Hoe actueel is de informatie op de site?

Productvoorwaarden kunnen veranderen. De productinformatie zoals die op onze website wordt getoond, is altijd actueel. Deze informatie wordt indien nodig dagelijks ververst.

 

Hoe handelt BSure klachten over haar dienstverlening af?

Bent u niet tevreden over de dienstverlening van BSure? Laat het ons weten door het contactformulier in te vullen. Een medewerker neemt binnen twee werkdagen telefonisch contact met u op om u te laten weten hoe lang het ongeveer zal duren om uw klacht af te handelen.

  Contact

Hoe kan ik BSure bereiken?

Heeft u een vraag? Kijk dan eerst bij onze veelgestelde vragen. Staat het antwoord op uw vraag er niet bij? Stel uw vraag per e-mail (service@bsurecuracao.com) of via ons contactformulier.

Wij doen ons uiterste best uw vraag zo snel mogelijk te antwoorden.

Met vragen over (het afsluiten van) een verzekering kunt u ons bellen op maandag t/m vrijdag van 8.00 - 17.00 uur.

Tel. (+5999 466-0101)

Post- en bezoekadres                        

Maduro & Curiel's Insurance Services N.V.

Lio Capriles Banking Center | Rooi Catootje Schottegatweg Oost z/n | Curaçao

  Wijzigingen

Ik heb een nieuwe auto gekocht. Hoe geef ik dit door aan BSure?

U kunt de gegevens van uw nieuwe auto eenvoudig doorgeven via het contactformulier op onze site.

 

Ik ben verhuisd en wil mijn nieuwe adres doorgeven. Hoe doe ik dit?

U kunt uw nieuwe adres eenvoudig doorgeven via het contactformulier op onze site.

 

Mijn rekeningnummer is gewijzigd en ik wil dit doorgeven. Hoe doe ik dit?

Geeft uw nieuwe rekeningnummer zo snel mogelijk door via het contactformulier op onze site.

  Auto Algemeen

Ben ik verplicht mijn auto te verzekeren?

Ja, u bent volgens de wet verplicht om minimaal een WA-verzekering af te sluiten zodra de auto op uw naam staat.

 

Waar vind ik de voorwaarden van de autoverzekering?

De voorwaarden die horen bij de verzekering vindt u op onze website onder "Details" bij de betreffende verzekering.

 

Vanaf welk moment ben ik verplicht mijn auto te verzekeren?

U bent wettelijk verplicht een autoverzekering af te sluiten zodra het kenteken op uw naam staat; niet pas op het moment dat u er de openbare weg mee op gaat zoals vaak onterecht wordt verondersteld.

Een auto die nog bij de verkoper staat, moet vanaf het moment dat hij op uw naam wordt overschreven worden verzekerd. Dat geldt ook voor voertuigen die niet gebruikt worden, maar wel op uw naam staan.

 

Ik heb nog geen rijbewijs. Kan ik een autoverzekering afsluiten?

Nee. Om een auto te kunnen verzekeren dient u in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs.

 

Kan ik een autoverzekering afsluiten voor mijn partner?

In principe kan alleen de kentekenhouder van de betreffende auto een autoverzekering daarvoor afsluiten.

 

Kan ik een autoverzekering voor mijn kind afsluiten?

In principe kan alleen de kentekenhouder van de betreffende auto een autoverzekering daarvoor afsluiten.

 

Is BSure verplicht mijn aanvraag goed te keuren?

Nee, wij zijn niet verplicht om uw aanvraag goed te keuren. Als u bijvoorbeeld bij het aanvragen van uw autoverzekering bewust verkeerde informatie geeft, mogen wij uw aanvraag afkeuren en de dekking in te trekken.

De kans is – in het geval van een misverstand – groot dat wij uw auto alsnog kunnen verzekeren. Neem daarom contact met ons op, bijvoorbeeld op telefoonnummer +5999 466 0101 of via de contactformulier. We helpen u graag verder!

 

Wanneer kan ik mijn autoverzekering bij een andere maatschappij opzeggen?

U kunt uw autoverzekering op drie momenten opzeggen:

 1. Op de hoofdvervaldatum
  Dit is de datum waarop de polis jaarlijks wordt verlengd. Deze datum staat op uw polis. U kunt uw polis per jaar opzeggen. Houd wel rekening met de opzegtermijn, te vinden in de polisvoorwaarden. In de meeste gevallen is dit twee maanden.
 2. Bij premieverhoging of wijziging van de voorwaarden
  Als de verzekeraar de premie verhoogt of de voorwaarden aanpast kunt u opzeggen. Nadat de verzekeraar u heeft geïnformeerd over de wijziging, heeft u een bepaalde tijd om schriftelijk op te zeggen. Maar let op, u kunt niet opzeggen als de premieverhoging het gevolg is van een schade of een wijziging in uw specifieke situatie. Het moet gaan om een verhoging of wijziging die geldt voor iedereen die een autoverzekering bij deze verzekeraar heeft.
 3. Verkoop van de auto
  Als de auto niet meer in uw bezit is, mag u uw autoverzekering beëindigen. U moet wel een vrijwaringsbewijs aan uw verzekeraar kunnen laten zien waarmee u aantoont dat de auto niet meer op uw naam staat. Bel onze klantenservice op +05999 466-0101 voor meer informatie.

 

Hoe kan ik mijn autoverzekering opzeggen?

Sluit u een nieuwe autoverzekering bij ons af, dan helpen wij u met het opzeggen bij uw huidige autoverzekeraar. U kunt na uw aanvraag de gegevens van uw huidige verzekeraar invullen. Die zetten wij dan voor u in een Opzegbrief autoverzekering die u vervolgens kunt uitprinten, ondertekenen en opsturen naar uw huidige verzekeraar.

 

Hoe werkt de premiecalculatiemodule?

Met onze premiecalculatiemodule kunt u snel en makkelijk uw premie berekenen door een aantal vragen te beantwoorden.

  Auto Dekking

Wat is een voorlopige dekking?

Een voorlopige dekking is een tijdelijke dekking. Hiermee bent u alvast verzekerd terwijl uw autoverzekering in behandeling is. U kunt dan al verzekerd de weg op. Pas als u het verzekeringspasje ontvangt is uw verzekering definitief.

 

Hoe weet ik of ik ben verzekerd?

U ontvangt per e-mail bevestiging dat uw aanvraag is goedgekeurd.

Zodra dit bericht heeft ontvangen dat uw aanvraag is goedgekeurd, kunt u zonder zorgen de weg op. U krijgt binnen een week uw verzekeringspasje.

 

Hoe kan ik via de website een autoverzekering afsluiten?

Dat gaat heel eenvoudig. Op onze site vult u uw gegevens in. Kies vervolgens uw gewenste autoverzekering en vraag deze direct aan via het aanvraagformulier. Wij handelen uw aanvraag verder af.

 

Hoe kan ik een dekking aanvragen?

U kunt zelf online een autoverzekering aanvragen. In de meeste gevallen is uw auto binnen een paar minuten verzekerd. Uw aanvraag wordt namelijk direct beoordeeld. U krijgt meteen van onze medewerker te horen of uw aanvraag is goedgekeurd, of dat de aanvraag nog beoordeeld wordt door een BSure-adviseur. Daarnaast krijgt u een bevestiging per email.

 

Wat is het verschil in dekkingen?

WA Extra
Een WA-verzekering biedt de meest beperkte dekking tegen de laagste premie. Met een normale WA-dekking krijgt u alleen de schade vergoed die u met uw auto veroorzaakt aan (zaken van) derden; de schade aan uw eigen auto wordt niet vergoed. De WA-Extra verzekering van BSure verzekert echter ook schade aan uw auto die door een ander, niet te achterhalen persoon is veroorzaakt (zogenaamde hit & run schade).

Beperkt Casco
Een WA Beperkt Casco verzekering is veelal geschikt voor auto's tussen de 5 en 7 jaar oud. De WA Beperkt Cascoverzekering dekt:

 • De schade die u met uw auto toebrengt aan anderen (de wettelijk verplichte WA-dekking)
 • Schade aan uw eigen auto als gevolg van gebeurtenissen als bijvoorbeeld brand en blikseminslag, diefstal, joyriding en inbraak, botsing met loslopende dieren of vogels en ruitbreuk.

Casco
Een Volledig Casco (ook wel All Risk verzekering genoemd) is vaak de beste keuze voor (relatief) nieuwe auto's. De WA Volledig Cascoverzekering dekt alle onder WA Extra en Beperkt Casco genoemde punten én de schade aan uw eigen auto als gevolg van een incident waarin u schuldig bent gedekt.

Heeft u hulp nodig bij het kiezen van de juiste dekking? Maak dan gebruik van onze Dekkingswijzer.

 

Wat verzeker ik met een ongevallen-inzittendenverzekering?

Ongelukken blijven niet altijd beperkt tot materiële schade. Ook de bestuurder en passagiers kunnen letsel oplopen, met soms grote financiële gevolgen.

Een ongevallen-inzittendenverzekering keert een percentage van het verzekerde bedrag (tot maximum bedragen vermeld in de polis) uit bij overlijden en blijvende invaliditeit. Deze verzekering keert ook uit als de schade door eigen schuld is ontstaan, of als de aansprakelijkheid van de bestuurder of tegenpartij niet kan worden vastgesteld waardoor de schade niet verhaalbaar is.

Bij al onze autoproducten is de ongevalleninizittendenverzekering al inbegrepen.

  Auto Premie

Kan ik de premie voor mijn verzekering in termijnen betalen?

Ja. U kiest bij ons tussen jaarlijkse of maandelijkse betaling.

 

Wat is de uiterste datum waarop ik mijn premie betaald moet hebben?

De premie dient uiterlijk 30 dagen na de premievervaldatum betaald te zijn. Gebeurt dit niet, dan bent u niet verzekerd. We adviseren dan ook om altijd voldoende saldo op uw rekening te hebben zodat wij de premie kunnen innen op de datum die u bij het afsluiten heeft aangegeven.

 

Wat gebeurt er als ik de premie niet op tijd betaal?

Als de premie voor uw autoverzekering niet op tijd of niet volledig is ontvangen, wordt de dekking van uw verzekering stopgezet. Uw auto is dan niet meer verzekerd.

  Auto Eigen risico

WA-Extra

Uw eigen risico is ANG 0,- voor WA schade.
Uw eigen risico is ANG 250,- voor Casco schade.

Is de bestuurder van het motorrijtuig nog geen 23 jaar of is op het moment van een aanrijding de bestuurder niet iemand die staat aangegeven op het polisblad? Dan geldt boven het op de bovengenoemde eigen risico een extra eigen risico van ANG 350,-.
Bent u minder dan 1 jaar in het bezit van een rijbewijs? Dan geldt boven het op het bovengenoemde eigen risico een extra eigen risico van ANG 150,-.

Casco Beperkt

Bij de 1e casco schademelding

Cat waarde Eigen Risico
t/m 17,999 150
18,000– 29,999 250
30,000 – 49,999 350
50,000 – 74,999 500
75,000 – 99,999 600
100,000 en hoger:
2% van de cat waarde of het eigen risico vermeld op uw polisblad

Bij een volgende schade binnen 12 maanden na de vorige

Cat waarde Eigen Risico
t/m 17,999 180
18,000– 29,999 300
30,000 – 49,999 540
50,000 – 74,999 780
75,000 – 99,999 1000
100,000 en hoger:
2% van de cat waarde of het eigen risico vermeld op uw polisblad

Is de bestuurder van het motorrijtuig nog geen 23 jaar of is op het moment van een aanrijding de bestuurder niet iemand die staat aangegeven op het polisblad? Dan geldt boven het op de bovengenoemde eigen risico een extra eigen risico van ANG 350,-.
Bent u minder dan 1 jaar in het bewzig van een rijbewijs? Dan geldt boven het op het bovengenoemde eigen risico een extra eigen risico van ANG 150,-.

Casco (All Risk)

Bij de 1e casco schademelding

Cat waarde Eigen Risico
t/m 17,999 250
18,000– 29,999 250
30,000 – 49,999 450
50,000 – 74,999 650
75,000 – 99,999 850
100,000 en hoger:
2% van de cat waarde of het eigen risico vermeld op uw polisblad

Bij een volgende schade binnen 12 maanden na de vorige

Cat waarde Eigen Risico
t/m 17,999 250
18,000– 29,999 300
30,000 – 49,999 540
50,000 – 74,999 780
75,000 – 99,999 1000
100,000 en hoger:
2% van de cat waarde of het eigen risico vermeld op uw polisblad

Is de bestuurder van het motorrijtuig nog geen 23 jaar of is op het moment van een aanrijding de bestuurder niet iemand die staat aangegeven op het polisblad? Dan geldt boven het op de bovengenoemde eigen risico een extra eigen risico van ANG 350,-.

  Auto Schade

Welke schade valt nu precies onder de dekking van mijn verzekering?

Welke schade verzekerd is hangt af van de dekking die u kiest:

 • WA Extra: alleen schade, die met uw motorvoertuig is toegebracht aan een ander.
 • Beperkt Casco: schade met uw voertuig toegebracht aan een ander, maar ook schade aan uw eigen voertuig, zoals specifiek in de voorwaarden beschreven staat. De meest belangrijke zijn: diefstal, inbraak, brand, ruitschade, stormschade en aanrijding met dieren. Dus niet: schade aan de eigen auto als gevolg van niet voorrang verlenen, schade door tegen een paaltje aan te rijden enz.
 • Casco: schade die u met uw voertuig aan anderen toebrengt, maar ook schade aan uw eigen voertuig, waaronder zogenaamde schuldschades (eenzijdige ongevallen, geen voorrang verlenen enz.)

 

Kan ik een schade voor eigen rekening nemen en hoe?

U kunt altijd een schade voor eigen rekening nemen. Wij adviseren u wel om een schade niet  rechtstreeks met de tegenpartij maar om ons in te schakelen. Wanneer wij tot betaling aan de tegenpartij overgaan, heeft u één jaar om de schade alsnog voor eigen rekening te nemen om uw no-claim korting te behouden.

 

Wanneer heeft een schade invloed op mijn bonuskorting?

Een schade heeft invloed op de no-claimkorting als wij een schadevergoeding moeten betalen en die schade niet op een tegenpartij kunnen verhalen. (Uw no claim korting zal na schadeafwikkeling worden aangepast). Er zijn geen consequenties voor de bonuskorting als de schade is gedekt onder de beperkt casco verzekering (bijv. diefstal of ruitbreuk).

 

Wat moet ik doen bij een diefstal- of inbraakschade?

 • Doe zo snel mogelijk aangifte bij de politie en vraag om een afschrift van de aangifte.
 • Geef de schade zo spoedig mogelijk telefonisch door aan BSure.
 • Blokkeer gestolen bankpassen, creditcards en mobiele telefoons onmiddellijk.
 • Vergoeding voor gestolen kleding en bagage kunt u claimen op uw inboedelverzekering

 

Wat moet ik doen bij een parkeerschade door een onbekende dader?

 • Doe zo snel mogelijk aangifte bij de politie.
 • Laat de politie naar de schade kijken. Zij kunnen vaststellen of de aanrijding veroorzaakt is door een motorrijtuig.
 • Noteer indien mogelijk namen en adressen van personen die kunnen getuigen dat uw auto onbeschadigd geparkeerd is en beschadigd is teruggevonden.
 • Neem contact op met BSure.

 

Wat moet ik doen als ik zelf aansprakelijk ben?

Wij beoordelen na ontvangst van het door u ingevulde en ondertekende schadeformulier of u daadwerkelijk aansprakelijkheid bent.

 

Hoe kan ik iemand anders aansprakelijk stellen?

Als iemand anders schade heeft toegebracht aan uw auto, kunt u diegene (de tegenpartij) daarvoor via de verzekering aansprakelijk stellen. Om de aansprakelijkheid te beoordelen hebben wij in ieder geval het volgende nodig:

 • De naam- en adresgegevens van mogelijke getuigen. Dit zijn dus ook de inzittenden van uw voertuig op het moment van de aanrijding.
 • Eventuele bewijsstukken. Dit kunnen bijvoorbeeld foto’s zijn.
 • Mogelijk ontvangen correspondentie van de tegenpartij.
 • De eventuele aangifte bij politie of een kopie van het proces verbaal van politie.

 

Moet ik altijd een schade melden?

Ja, een schade moet u altijd melden.

 

Binnen welke termijn moet ik een schade melden?

Hoe eerder u de schade meldt, hoe sneller de afhandeling kan worden gedaan en u de auto kunt laten repareren. We willen in ieder geval binnen 3 dagen na de aanrijding of ongeval op de hoogte worden gesteld.

 

Hoe kan ik mijn schade melden?

Het melden van schade kunt u in eerste instantie telefonisch doen, maar u moet altijd een schadeformulier invullen (op te vragen bij onze schadeafdeling op +5999 466-0101 / claims@bsurecuracao.com.

  Auto Wijzigingen

Ik heb een nieuwe auto gekocht. Hoe geef ik de nieuwe gegevens door?

U kunt de gegevens van uw nieuwe auto eenvoudig doorgeven via het contactformulier op onze site.

 

Ik ben verhuisd en wil mijn nieuwe adres doorgeven. Hoe doe ik dit?

U kunt uw nieuwe adres eenvoudig doorgeven via het contactformulier op onze site.

 

Mijn rekeningnummer is gewijzigd en ik wil dit doorgeven. Hoe doe ik dit?

Geef de wijziging zo snel mogelijk aan ons door via het contactformulier op onze site.

  Auto Schadevrije jaren

Waar kan ik informatie vinden over de opbouw van de bonus/malusladder?

De exacte samenstelling van de bonus/malusladder kunt u terugvinden in de polisvoorwaarden van uw verzekering. Ook kunt u hier terugvinden hoeveel treden u op deze ladder terugvalt na het claimen van een schade.

 

Wat zijn schadevrije jaren?

Schadevrije jaren bouwt u op gedurende de looptijd van uw verzekering. Voor elk jaar dat u geen schade rijdt, krijgt u één schadevrij jaar toegekend. Hierdoor klimt u op de zogenaamde bonus/malusladder, waardoor de hoogte van de no-claimkorting op uw premie stijgt.

Wanneer u een schade claimt die u zelf heeft veroorzaakt gaat u terug op de bonus/malusladder. Bij een negatief aantal schadevrije jaren) moet u een toeslag (max. 20%) op uw premie betalen.

 

Ik heb schade veroorzaakt. Welke invloed heeft dat op mijn schadevrije jaren als ik die schade laat uitbetalen?

U leest in de polisvoorwaarden hoeveel treden u terugvalt bij het claimen van de schade. Ook kunt u zien welke korting bij die trede hoort.

Onze schadeafdeling kan voor u berekenen of het voordeliger is om een schade te claimen of juist niet.

 

Ik heb tot nu toe zonder schade gereden in de auto van mijn ouders. Tellen die jaren mee als schadevrije jaren?

Nee. U bouwt alleen schadevrije jaren op wanneer de verzekering op uw naam staat. De jaren komen in dit geval uw ouders toe. De enige uitzondering hierop is wanneer u als regelmatige bestuurder op de polis vermeld stond.

 

Kan ik mijn schadevrije jaren gebruiken voor een tweede (gezins)auto?

De schadevrije jaren die u met uw eerste auto heeft opgebouwd zijn niet geldig voor de verzekering van uw tweede auto. Over het algemeen rijdt u niet in beide auto’s, maar is een ander de regelmatige bestuurder.

 

Hoe kan ik mijn schadevrije jaren aantonen?

Een no-claimverklaring is het bewijs van uw opgebouwde schadevrije jaren. Dit bewijs ontvangt u van uw verzekeraar nadat u de autoverzekering hebt beëindigd.

 

Wat is een no-claimverklaring?

Met een originele no-claimverklaring kunt u uw schadevrije jaren aantonen. Deze ontvangt u van uw verzekeraar, nadat u daar de autoverzekering heeft beëindigd. De verklaring is slechts één jaar geldig, daarna vervallen de schadevrije jaren.

 

Wat is een bonus/malusladder en hoe werkt die?

Op basis van de bonus/malusladder bepaalt de verzekeraar hoeveel korting (of toeslag) u krijgt op de basispremie van uw verzekering. Tijdens de looptijd van de verzekering bouwt u, zolang u geen schade claimt, schadevrije jaren op. Aan de hand van het aantal schadevrije jaren kent de verzekeraar korting toe, de zogenaamde no-claimkorting. Hoe hoger uw trede is op de bonus/malusladder, des te hoger is uw korting. De korting kan groeien tot 80% op de basispremie.

 

Moet ik een no-claimverklaring inleveren?

Ja, u moet binnen 2 maanden na het aanvragen van een autoverzekering een no-claimverklaring bij ons inleveren om no-claimkorting te krijgen op uw premie.

  Woonhuis Algemeen

Ben ik verplicht een inboedel- of opstalverzekering af te sluiten?

Nee. Als u een eigen woning heeft bent niet wettelijk verplicht om een opstalverzekering af te sluiten. Bij het afsluiten van een hypotheek zal de bank (die uw huis als onderpand neemt) zeer waarschijnlijk wel als voorwaarde stellen dat u een opstalverzekering afsluit.

 

Waar vind ik de voorwaarden van de woonhuis- en inboedelverzekering?

De voorwaarden die horen bij de verzekering vindt u op onze website onder "details" bij de betreffende verzekering.

 

Kan ik bij verhuizing mijn inboedel - en opstalverzekering opzeggen?

Ja. Als u gaat verhuizen, dan heeft u geen opstalverzekering meer nodig voor dat adres.

Voor de inboedel werkt dit anders. Deze gaat namelijk met u mee bij een verhuizing. Dit is dus ook geen reden om de inboedelverzekering op te zeggen. Let er wel op dat u het adres op de polis laat wijzigen naar uw nieuwe adres, anders is er geen dekking. Als uw inboedel tijdelijk op meerdere adressen staat door de verhuizing, is het verstandig ons dit te laten weten.

 

Moeten mijn inboedel en woonhuis bij dezelfde verzekeraar verzekerd worden?

Nee, maar het is wel verstandig om uw inboedel en woning bij dezelfde verzekeraar te verzekeren om de afhandeling bij schade zo vlot mogelijk te laten verlopen.

Uw inboedel is bij BSure tot een maximum bedrag gratis meeverzekerd in uw woonhuisverzekering.

 

Ik ben huur een woonhuis en verbeter mijn woning. Hoe kan ik die verzekeren?

Verbeteringen die u aan een huurwoning aanbrengt en die uw eigendom zijn (een nieuwe keuken, een badkamer, dakkapel, zonnescherm etc.) kunt u verzekeren onder de noemer Huurdersbelang. De dekking kunt u terugvinden in de polisvoorwaarden.

 

Waarom is de fundering van het huis meeverzekerd?

Als een woning helemaal afbrandt of als er een ontploffing plaatsvindt, kan de fundering ook schade oplopen waardoor deze geheel onbruikbaar wordt en dus ook opnieuw moet worden opgebouwd.

 

Zijn bijgebouwen automatisch meeverzekerd in een opstalverzekering?

Als u in het aanvraagformulier heeft aangegeven dat u bijgebouwen heeft die meeverzekerd moeten worden, zijn deze ook opgenomen in het verzekerde bedrag.

 

Wat valt er onder de inboedel en wat valt er onder het woonhuis?

Om dit te bepalen, gebruikt u deze eenvoudige regel: alles wat aard- en nagelvast zit (en dus niet verhuisbaar is) behoort tot het woonhuis. Alles wat wel verhuisbaar is behoort tot de inboedel.

Zo hoort bijvoorbeeld klik-laminaat bij uw inboedel, maar een gelijmde houten vloer bij uw woonhuis.

 

Wat is de contractduur van mijn verzekering?

BSure biedt voor woonverzekeringen standaard een éénjaarscontract dat ieder jaar stilzwijgend wordt verlengd.

 

Wat is de opzegtermijn?

Vanaf de datum dat de verzekering stilzwijgend verlengd wordt, heeft u bij BSure de mogelijkheid om deze per direct op te zeggen.

Houdt u er bij het overstappen naar BSure er rekening mee dat u bij uw huidige verzekeraar waarschijnlijk wel een opzegtermijn (meestal van twee maanden voor de hoofdvervaldatum) in acht moet nemen. U vindt de exacte opzegtermijn op het verzekeringsblad van uw huidige verzekering.

  Woonhuis Wijzigingen

Ik ben verhuisd. Hoe geef ik dit door?

U kunt uw nieuwe adres eenvoudig doorgeven via het contactformulier op onze site.

 

Hoe kan ik de verzekerde bedragen van mijn opstal- en inboedelverzekering aanpassen?

Als u bij ons een verzekering heeft afgesloten en u wilt de verzekerde bedragen aanpassen, dan kun u contact opnemen met onze klantenservice op nummer +5999 466 0101 of via het contactformulier op onze site.

  Woonhuis / Inboedel Dekking

Hoe kan ik een dekking aanvragen?

U kunt een woonhuis- of inboedelverzekering online aanvragen. In de meeste gevallen is uw woning binnen een paar minuten verzekerd. Uw aanvraag wordt namelijk direct beoordeeld. U krijgt meteen van onze medewerker te horen of uw aanvraag is goedgekeurd, of dat de aanvraag nog beoordeeld wordt door een BSure-adviseur. Daarnaast krijgt u een bevestiging per email.

 

Tegen welke schade verzekert de woonhuisverzekering van BSure?

BSure biedt een extra uitgebreide dekking tegen schade veroorzaakt door:

 • Brand
 • Explosie
 • Blikseminslag/inductie
 • Natuuromstandigheden
 • Water en stoom
 • Geweld
 • Aanrijding en aanvaring
 • Bomen en takken
 • Heistellingen en kranen
 • Lucht- en ruimtevaartuigen en meteoorstenen
 • Glas

 

Wat is er nog meer meeverzekerd in de woonhuisverzekering?

De verzekering heeft standaard een aanvullende dekking voor kosten die samengaan met het afwikkelen van schade. Deze kosten worden vergoed bovenop de verzekerde som. U kunt hierbij denken aan:

 • Tuinaanleg
 • Zwembad
 • Vervangende woonruimte
 • Wettelijke aansprakelijkheid
 • Waterleidingschade
 • Vocht
 • Schadebeperking
 • Expertisekosten
 • Noodhulp
 • Opruimingskosten
 • Bergingskosten
 • Kosten van veiligheidsmaatregelen
 • Traumahulp bij brand en beroving (eerste opvang)
 • Huurderving

 

Wat is er nog meer meeverzekerd bij een inboedelverzekering?

De inboedelverzekering heeft standaard een aanvullende dekking voor kosten die samengaan met het afwikkelen van schade. Deze kosten worden vergoed bovenop de verzekerde som. U kunt hierbij denken aan:

 • Diepvriezers en koelkasten
 • Bagage
 • Waterleidingschade
 • Vocht
 • Schadebeperking
 • Expertisekosten
 • Noodhulp
 • Opruimingskosten
 • Bergingskosten
 • Kosten veiligheidsmaatregelen
 • Traumahulp bij beroving (eerste opvang)
 • Huurders/eigenaarsbelang
 • Wettelijke aansprakelijkheid
 • Schuren, bergingen, garages, gemeenschappelijke ruimtes, overige bijgebouwen en buitenruimten op het risicoadres
 • Tijdelijk opslag of verblijf van de inboedel

 

Hoe stel ik de herbouwwaarde vast?

Uw woonhuis is verzekerd op basis van de herbouwwaarde. Dit is het bedrag dat nodig is om uw huis op dezelfde plaats, met dezelfde grootte en met dezelfde bestemming opnieuw te bouwen.

Soms moet u zelf de waarde berekenen. Bij een nieuwbouwwoning is de herbouwwaarde de aankoopprijs en de daarbij komende kosten van bijvoorbeeld een andere badkamer en/of keuken. De kosten van de bouwgrond laat u achterwege. Bij een bestaande woning kunt u de herbouwwaarde achterhalen via een recent (jonger dan 3 jaar) taxatierapport van een beëdigd taxateur of makelaar.

 

Is de herbouwwaarde hetzelfde als de aankoopprijs?

Nee, dit is niet hetzelfde. De herbouwwaarde is het bedrag dat nodig is om uw huis op dezelfde plaats, met dezelfde grootte en met dezelfde bestemming opnieuw te bouwen. Bij de aankoopprijs is dit het bedrag voor het huis inclusief de grond.

  Woonhuis / Inboedel premie

Kan ik de premie voor mijn verzekering in termijnen betalen?

Ja. Bij BSure kunt u de premie voor uw woonhuis- en inboedelverzekering in termijnen betalen. U kunt kiezen tussen jaarlijkse aflossing of maandelijkse aflossing.

 

Wat is de uiterste datum waarop ik mijn premie betaald moet hebben?

De premie dient uiterlijk 30 dagen na de premievervaldatum betaald te zijn. Gebeurt dit niet, dan bent u niet verzekerd. We adviseren dan ook om altijd voldoende saldo op uw rekening te hebben zodat wij de premie kunnen innen op de datum die u bij het afsluiten heeft aangegeven. 

 

Wat gebeurt er als ik de premie niet op tijd betaal?

Als de premie voor uw verzekering niet op tijd of niet volledig is ontvangen, wordt de dekking van uw verzekering stopgezet. Uw woonhuis of inboedel is dan niet meer verzekerd.

  Woonhuis / Inboedel Schade

Hoe weet ik of mijn schade onder het woonhuis of onder de inboedel valt?

Om te weten welke schade nu op welke verzekering geclaimd kan worden is er een eenvoudige regel. Alles wat aard- en nagelvast zit (en dus niet verhuisbaar is) behoort tot het woonhuis (opstalverzekering). Dat wat wel verhuisbaar is behoort tot de inboedel.

Huurt u een huis of een appartement? Dan kan een stukje van het huis meeverzekerd zijn op uw inboedelverzekering onder de term Huurdersbelang. Hierbij kunt u denken aan bijvoorbeeld veranderingen of verbeteringen aan de keuken of badkamer, die u voor eigen rekening heeft genomen. Vanzelfsprekend kunt u de schade aan Huurdersbelang vergoed krijgen op uw inboedelverzekering (tot 10% van het verzekerd bedrag). Overige woonhuisschades kunt u bij de verhuurder claimen.

 

Welke schade kan ik claimen?

BSure biedt dekking voor schade als gevolg van onder andere brand, schroeien, inbraak en water(overlast). Kijk voor een volledig overzicht van de dekking in uw polis.

 

Kan ik mijn schade direct laten repareren?

Niet altijd. Informeer daarom altijd eerst bij BSure.

Is het echt nodig om een spoedreparatie te doen? Kan er alleen op die manier meer schade worden voorkomen? Dan mag u direct de schade laten repareren nadat u ons heeft geïnformeerd. Is er geen directe noodzaak voor reparatie? Dan is de kans is groot dat wij de schade eerst willen onderzoeken.

 

Moet ik een reparatie eerst zelf betalen?

Normaal gesproken schiet u deze zelf voor. Achteraf kunt u dan de rekening opsturen naar ons, indien het om een gedekte schade gaat storten wij dan het bedrag op uw rekening.

 

Wat te doen bij inbraakschade?

 1. Waarschuw eerst de politie in verband met het onderzoek. Doe daarna aangifte op het politiebureau om door te geven wat er precies is gebeurd en welke artikelen beschadigd of gestolen zijn.
  Komt u er later achter dat er nog iets is gestolen is? Dan kunt u hiervan een aanvullende aangifte doen. U krijgt van de politie van elke aangifte die u doet een rapport.
 2. Het beste kunt u de schade zo snel mogelijk doorgeven aan BSure. Wij helpen u verder! Wij sturen direct een schadeformulier naar u toe.
 3. Noteer alle schades op dit formulier en stuur het na ondertekening samen met de aanschafnota's naar ons op. Wij zorgen er dan voor dat uw claim zo snel mogelijk in behandeling wordt genomen.

Wanneer wordt een expert ingeschakeld?

Dit hangt af van de aard en omvang van de schade.

U kunt als stelregel aanhouden dat bij een schade van Naf. 1500,- en hoger vrijwel altijd een expert wordt ingeschakeld. Kleinere schades worden doorgaans afgehandeld op basis van reparatie- en aanschafnota's. Uiteraard behouden wij het recht om ook bij de kleinere schades alsnog een expert te sturen. Naast de hoogte van de schade, beoordeelt een expert ook de oorzaak. 

 

Welk bedrag aan schade moet ik opgeven bij een schade aan mijn inboedel?

In principe bent u verzekerd voor de nieuwwaarde. U geeft daarom de huidige nieuwwaarde op als iets verloren is gegaan. Als reparatie mogelijk krijgt u veelal de reparatiekosten vergoed, vaak aangevuld met een extra compensatie voor de waardedaling van uw spullen.

 

Wat te doen bij brandschade?

Neem allereerst contact op met BSure om een schadeformulier aan te vragen. Vul dit formulier zo volledig mogelijk in en stuur het ondertekend terug, samen met relevante stukken als aanschafnota’s. Wij zorgen vervolgens dat de claim zo snel mogelijk in behandeling wordt genomen. Mogelijk sturen wij een inspecteur die de schade opneemt. Het is dan ook belangrijk dat u de beschadigde inboedel niet direct weggooit. 

 

Wat te doen bij waterschade?

Beperk de schade en laat alles zo snel mogelijk drogen. Vaak blijkt namelijk na het drogen dat wat eerst beschadigd leek, toch nog werkt.

Is er toch blijvende schade? Neem dan contact met ons op. Wij sturen u dan een formulier waarmee u alle schade kunt melden. Graag ontvangen wij deze ondertekend, samen met de relevante stukken als eventuele aanschaf- of herstelnota’s, retour. Wij zorgen vervolgens dat de claim zo snel mogelijk in behandeling wordt genomen.

Mogelijk sturen wij een inspecteur die de schade opneemt. Het is dan ook belangrijk dat u de beschadigde inboedel niet direct weggooit. 

  Reis Algemeen

Ben ik niet dubbel verzekerd voor geneeskundige kosten wanneer ik ook een zorgverzekering heb?

De dekking voor geneeskundige kosten is een aanvulling op de dekking van uw zorgverzekering.

De hoogte van de vergoeding voor in het buitenland gemaakte kosten voor noodzakelijke medische zorg is afhankelijk van de tarieven in het land waar u de zorg ontvangt. Mogelijk moet u bijbetalen of krijgt u zelfs helemaal geen vergoeding van uw zorgverzekeraar. Een reisverzekering inclusief dekking voor geneeskundige kosten dekt deze kosten wel.

 

Kan ik voor mijn stage ook een reisverzekering afsluiten?

Nee. Een reisverzekering biedt alleen dekking als u voor vakantie in het buitenland bent. Om toch verzekerd te zijn tijdens uw stage kunt u een aparte verzekering afsluiten. Neem hiervoor contact op met ons op +5999 466 0101 of via het contactformulier.

 

Biedt een reisverzekering ook dekking wanneer ik op zakenreis ga?

Nee. Neem voor advies contact met ons, op +5999 466 0101 of via het contactformulier. We helpen u graag verder!

 

Zijn kinderen meeverzekerd?

Wanneer de kinderen mee gaan op reis, kunt u bij de premieberekening opgeven hoeveel kinderen u mee wilt verzekeren.

Kinderen tot 12 jaar zijn gratis meeverzekerd.

 

Waar vind ik de voorwaarden van de reisverzekering?

De voorwaarden die horen bij de verzekering staan allemaal op onze site. Onder "details" bij de verzekering van uw keuze vindt u de voorwaarden.

 

Hoe kan ik via BSure een reisverzekering afsluiten?

Heel eenvoudig. Op onze site kunt u aan de hand van antwoorden op een paar vragen direct berekenen wat uw premie zal zijn. Als u het eens bent met de te betalen premie kunt u de verzekering direct aanvragen! 

  Reis Premie

Zijn de genoemde premies per persoon of per verzekering?

Kortlopende reisverzekering

De op onze site berekende premie is de totaalpremie voor het aantal dagen én het aantal personen dat u heeft aangegeven.

Doorlopende reisverzekering

Dit is de totale premie per gezin of per individueel. Afhankelijk van het pakket dat u heeft gekozen.

  Reis Dekking

Wat voor reisverzekering biedt Bsure?

Bij BSure kunt u kiezen tussen een kortlopende of een doorlopende reisverzekering.

Een kortlopende reisverzekering is vaak het voordeligst als u minder dan 21 dagen per jaar op vakantie gaat.

Wanneer u vaker reist kunt u beter een doorlopende reisverzekering afsluiten zodat u zonder zorgen en tegen een voordelige premie (met of zonder uw gezin) goed verzekerd op vakantie kunt.

 

Wat valt er onder de rubriek bagage?

De bagage die u voor persoonlijk gebruik meeneemt op vakantie kunt u verzekeren tegen diefstal, verlies, vermissing of beschadiging. Ook tijdens de reis aangeschafte bagage is tot een bepaald bedrag meeverzekerd. Hoe hoog uw vergoeding in geval van schade is vindt u in de voorwaarden van uw verzekering en in de productinformatie op onze site.

 

Hoe meld ik schade op mijn reisverzekering?

Kortlopende Reisverzekering

U kunt schade in eerste instantie telefonisch melden, maar dient uiteindelijk ook een schadeformulier in te vullen. Formulier opvragen? Neem contact op met de schadeafdeling van BSure  (+5999 466 0101 / claims@bsurecuracao.com).

Stuur bij het schadeformulier alle relevante stukken die belangrijk zijn voor de afhandeling van uw schade.

Doorlopende reisverzekering

In geval van schade op reisbagage; altijd aangifte doen en een verklaring opvragen bij de desbetreffende luchtvaartmaatschappij.

Laat uw bagage nimmer in een auto achter.

In geval van diefstal; altijd politie-aangifte doen en het rapport opvragen.

In geval van schade in het hotel; altijd een verklaring opvragen van het desbetreffende hotel.

In geval van ziekte; originele nota’s en doktersverklaringen opvragen en aan ons overleggen.

In geval van E.H.B.O. behandeling of ziekenhuisopname, zo spoedig mogelijk contact opnemen met GUARDIAN Assistance Nederland (Tel: +31 20 592 97 90). 

 

Waar kan ik het telefoonnummer van de alarmcentrale vinden?

Kortlopende reisverzekering

U kunt onze contact center (+5999 466 0101)  bellen voor meer informatie over het alarmnummer.

Doorlopende reisverzekering

​In geval van E.H.B.O. behandeling of ziekenhuisopname, zo spoedig mogelijk contact opnemen met GUARDIAN Assistance Nederland (Tel: +31 20 592 97 90).

 

Schadeformulieren

Neem contact op met onze schadeafdeling op +5999 466 0101 of claims@bsurecuracao.com

Stuur bij het ingevulde en ondertekende schadeformulier alle relevante stukken mee die belangrijk zijn voor de afhandeling van uw schade.

 

Wat valt er onder de rubriek geneeskundige kosten?

Hieronder vallen alle medisch noodzakelijke kosten die tijdens een vakantie zijn gemaakt, zoals de honoraria van artsen, de door hen voorgeschreven behandelingen en onderzoeken en de kosten voor verband- en geneesmiddelen. Ook kosten van een ziekenhuisopname, operatie en of het vervoer naar het ziekenhuis, zijn meeverzekerd.

 

Heb ik de dekking geneeskundige kosten wel nodig?

Uw zorgverzekering vergoedt de geneeskundige kosten alleen tot het in uw thuisland geldende tarief voor een vergelijkbare behandeling. Is de medische zorg in uw vakantieland duurder? Dan dekt de optie geneeskundige kosten in uw reisverzekering de aanvullende kosten.

  Uitvaart algemeen

Wat is een uitvaartverzekering?

Een uitvaartverzekering dekt de kosten van de uitvaart. Gemiddeld kost een uitvaart 7.000,- gulden. 

Er zijn twee typen dekkingen: natura en kapitaal. Bij een dekking in natura regelt en betaalt de verzekeraar de uitvaart. Bij een dekking in kapitaal betaalt de verzekeraar een bedrag uit aan de nabestaanden waarvan zij de uitvaart kunnen betalen.

BSure biedt een pakket van zowel natura als kapitaal voor een lage premie. 

Een uitvaartverzekering loopt altijd van het moment van afsluiten tot het moment van overlijden. Hoe jonger u bent wanneer u de verzekering afsluit, hoe lager de maandelijkse premie is. 

Wat is het verschil tussen een natura uitvaartverzekering en een kapitaal uitvaartverzekering?

Een natura uitvaartverzekering verzekert een pakket van goederen en diensten: de verzekeraar verzorgt dan in overleg met de nabestaanden de gehele uitvaart. Bij een kapitaal uitvaartverzekering krijgen de nabestaanden het verzekerd bedrag uitgekeerd en betalen en regelen daarmee de uitvaart zelf.

BSure biedt een pakket van zowel natura als kapitaal voor een lage premie. 

Is de Bsure uitvaartverzekering een natura- of kapitaalverzekering?

Beide. De uitvaart wordt door BSure betaald en is ondergebracht bij Onderlingehulp, een bedrijf gespecialiseerd in uitvaartverzorging in natura.

De ervaring leert daarnaast dat bij overlijden op wat jongere leeftijd er vaak extra en onvoorziene kosten zijn die niet altijd direct iets met de uitvaart te maken hebben. Daarom keert BSure bij overlijden vóór de 70ste verjaardag ook een deel kapitaal uit. 

Voor welk bedrag moet ik mij verzekeren?

Gemiddeld kost een uitvaart 7.000,- gulden, maar het uiteindelijke bedrag hangt uiteraard af van uw persoonlijke wensen. 

Om een idee te geven wat uw uitvaart zou kosten, hebben wij de uitvaartkostencalculator ontwikkeld. Hier kunt u uw wensen aangeven en direct zien voor welk bedrag u adequaat verzekerd bent.

De uitvaartkostencalculator geeft een indicatie. De werkelijke kosten kunnen afwijken van deze indicatie. 

Wat is het verschil tussen een overlijdensrisicoverzekering en een uitvaartverzekering?

Met een overlijdensrisicoverzekering dekt u financiële risico’s en gevolgen van overlijden af. Een voorbeeld hiervan is het (gedeeltelijk) aflossen van de hypotheek, zodat uw partner en/of kinderen in het huis kunnen blijven wonen. Deze verzekering kan tijdelijk worden afgesloten. Met een uitvaartverzekering worden de kosten van een uitvaart gedekt. Deze verzekering heeft levenslange dekking.

Heb ik een uitvaartverzekering nodig?

Dat hangt af van de financiële situatie van u en/of uw nabestaanden. Gemiddeld kost een uitvaart 7.000,- gulden. Een uitvaartverzekering zorgt dat ervoor dat niemand met de kosten achterblijft.

  Uitvaart kosten

Ik ben te laag verzekerd. Wat nu?

U kunt het best bijverzekeren. De premie van een uitvaartverzekering is onder meer afhankelijk van uw leeftijd. Hoe ouder u bent, hoe meer premie u betaalt. Wanneer u na een aantal jaren overstapt (de verzekering oversluit) dan betaalt meestal fors meer premie. Daarom is het voordeliger om eventuele extra kosten bij te verzekeren. Dat kan door een tweede uitvaartverzekering af te sluiten of door het verzekerde bedrag van uw huidige uitvaartverzekering verhogen.


Kan ik een offerte voor een uitvaartverzekering krijgen?

Op Bsurecuracao.com kunt u uw premie berekenen en direct online afsluiten.

Wat kost een uitvaart?

Gemiddeld kost een uitvaart 7.000,- gulden, maar het uiteindelijke bedrag hangt uiteraard af van uw persoonlijke wensen. 

Om een idee te geven wat uw uitvaart zou kosten, hebben wij de uitvaartkostencalculator ontwikkeld. Hier kunt u uw wensen aangeven en direct zien voor welk bedrag u adequaat verzekerd bent.

De uitvaartkostencalculator geeft een indicatie. De werkelijke kosten kunnen afwijken van deze indicatie. 

  Uitvaart medisch

Waarom moet ik vragen over mijn gezondheid beantwoorden bij het aanvragen van een uitvaartverzekering?

De termijn waarop het verzekerde bedrag daadwerkelijk door de verzekeraar moet worden uitgekeerd, is voor een groot deel afhankelijk van de gezondheid en ziektegeschiedenis van de verzekerde. Daarom is het noodzakelijk dat we een goede inschatting kunnen maken van de gezondheidssituatie. Als het risico op vroegtijdig overlijden groter is dan gebruikelijk, dan kunnen we de premie verhogen of uw aanvraag afwijzen. 

  Uitvaart opzeggen

Ik heb net een uitvaartverzekering bij BSure afgesloten, maar ik heb me bedacht. Kan ik mijn verzekering nog opzeggen?

Ja, maar alleen wanneer u de verzekering binnen de bedenktermijn 30 dagen opzegt, krijgt de eventueel betaalde premies terug. 

  Uitvaart gezinsleden meeverzekeren

Tot welke leeftijd zijn mijn kinderen meeverzekerd?

Indien aangemeld op de polis zijn kinderen tot 18 jaar gratis meeverzekerd. 

Kan ik mijn gehele gezin verzekeren?

Ja dat kan. Bij BSure betaalt u zelfs geen premie voor kinderen tot 18 jaar. 

Zijn mijn kinderen gratis meeverzekerd?

Indien aangemeld op de polis zijn kinderen tot 18 jaar gratis meeverzekerd. 

  Uitvaart premie

Hoe lang moet ik premie betalen?

U kiest zelf de eindleeftijd van uw premie betaling. Hoe jonger u bent op het moment dat u de verzekering afsluit, hoe lager uw maandelijkse premie is. 

Is de premie van een uitvaartverzekering aftrekbaar van de belasting?

Nee, de premie is fiscaal niet aftrekbaar.

Ik woon in het buitenland. Kan ik bij BSure een uitvaartverzekering afsluiten?

Ja dat kan, maar alleen als u een bankrekeningnummer bij MCB heeft.

drop